Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Com ens organitzem

Oikocredit existeix gràcies a les persones que la fan possible: voluntàries, xarxes de professionals, sòcies i socis, organitzacions membres, etc. Totes elles són la clau de l'èxit d'Oikocredit com a cooperativa global.

L'estructura descentralitzada d'Oikocredit abasta des de la nostra oficina internacional a Amersfoort, Països Baixos, a tots els racons del món i vora una trentena d'associacions de suport al Nord, gran part d'elles integrades per voluntaris/es, a més de les nostres representacions als països del Sud.

Oikocredit Internacional està dirigida per un Consell Rector d'11 persones triades per l'Assemblea que realitzen la seva tasca de forma voluntària i no remunerada. L'estructura professional d'Oikocredit està liderada per un equip directiu constituït pel director executiu i cinc directors/es de departament, en el qual sempre es busca la màxima paritat de gènere. Per a més informació prem aquí (en anglès).

Oikocredit Catalunya es compon majoritàriament de persones voluntàries, tant en la Junta Directiva com en l'equip tècnic, tenint contractades només dues persones a jornada parcial per a tasques de coordinació i administració. La Junta Directiva és l'encarregada d'executar les decisions preses en l'assemblea general de socis i sòcies.

Pots consultar els nostres estatuts aquí.