Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

I Trobada "Grans Viatgeres" impulsada per Oikocredit

« Enrere

I Trobada "Grans Viatgeres" impulsada per Oikocredit

Cartell-Grans-Viatgeres-Oikocredit-Cat.jpegdivendres, 13 de d’octubre de 2023

LlocBiblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra, Barcelona.

Horari: Dissabte 21 d'Octubre | 16.30 a 20.00h

Aquest mes d'octubre s'ha programat a Barcelona la primera trobada de Grans Viatgeres dins de les Jornades que Oikocredit celebra des de l'any passat per diferents ciutats de la península, amb l'objectiu de promoure el Turisme Responsable als països del Sud Global. Països on Oikocredit s'especialitza a finançar projectes empresarials de microfinances, agricultura o renovables, amb elevat impacte social i ambiental i que contribueixen al desenvolupament sostenible de les comunitats locals.

En aquesta ocasió, la jornada estarà dedicada completament a conèixer i gaudir d'algunes d'aquestes grans viatgeres com la Nuria Millet, la Rose Serrano o la Trini Aparicio, que ens oferiran la seva visió del món a través de projeccions amb imatges de diversos dels seus viatges.

La trobada anirà acompanyada a mitja tarda d'un molt especial tast de xocolata de comerç just en el qual Oikocredit Catalunya convida a totes les persones assistents a degustar diferents varietats d'aquest saborós producte i amb posterior passi de fotografies sobre el món del cacau i les seves moltes curiositats de producció en origen.

Una interessant xerrada col·loqui entre viatgeres i el públic assistent tancarà aquesta nova trobada que està programada pel dissabte 21 d'octubre a la barcelonina Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra a partir de dos quarts de cinc de la tarda.

Durant tota la jornada, també es podrà visitar l'exposició "La contribució de les Finances Ètiques i el Comerç Just als Objectius de Desenvolupament Sostenible".

A Oikocredit treballem dia a dia per a promoure unes relacions Nord-Sud més justes. Això ho fem a través de la pròpia activitat financera oferint préstecs i inversió de capital amb criteris de banca ètica a projectes del Sud Global que tinguin un gran impacte social, però també ho fem a través de campanyes de sensibilització i educació per a la transformació social. "En aquesta línia, els últims anys hem vingut organitzant múltiples activitats al voltant del Comerç Just o del Turisme Responsable, que són àmbits en els quals també podem contribuir a un desenvolupament sostenible dels països més empobrits. I aquesta primera jornada de Grans Viatgeres ens il·lusiona molt ja que incorpora també la perspectiva de gènere, tan present en la nostra organització, a la temàtica del viatge", comenta el David Díaz de Quijano, coordinador d'Oikocredit Catalunya.

Programa:

16.30h
Salutació a assistents i obertura de la jornada i trobada viatgera

16.35h
Presentació coordinador Oikocredit Catalunya DAVID DÍAZ de QUIJANO
Projecció "Projectes Oikocredit al món"

16.55h
Presentació viatgera TRINI PARICIO
Projecció "Viatges a països fora del radar turístic"

17.30h
Presentació viatgera ROSE SERRANO
Projecció "Viatjar com a mode d'aprenentatge"

18.05h
Descans, Coffee Break i xerrada entre assistents

18.20h
Tast de xocolates de Comerç Just

18.45h
Exposició de Fotografia
"El món del cacau a Sao Tomé"

18.55h
Presentació viatgera NURIA MILLET
Projecció "El viatge com a cerca"

19.30H
Xerrada col·loqui entre viatgeres i assistents

19.55H
Clausura de la trobada i jornada viatgera

Durant l'esdeveniment també hi haurà esments i s'anirà presentant a moltes altres grans viatgeres del nostre país.

#JornadesViatgeresOikocredit
#ProjeccionsDeViatges

Aquestes activitats compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del projecte "Promovent un consum i producció sostenibles i equitatius a través del comerç just i les finances ètiques" subvencionat per la 6a convocatòria "Impuls Socioeconòmic del Territori" de l'any 2022.

« Enrere