Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Maridatge de xocolata de Comerç Just amb cervesa artesana sostenible i cooperativa

« Enrere

Maridatge de xocolata de Comerç Just amb cervesa artesana sostenible i cooperativa

Figa-Flower-Lo-Vilot-maridatge-Oikocredit.jpgdivendres, 01 de de març de 2024

Durant el proper Barcelona Beer Festival (BBF) dels dies 22 a 24 de març, organitzem un maridatge de diverses xocolates de Comerç Just amb cerveses artesanes catalanes sostenibles i cooperatives per unir Nord i Sud Globals a través de la gastronomia i l’agroecologia. No te’l perdis!

Figa-Flower-Lo-Vilot-maridatge-Oikocredit

El BBF és el festival de referència de la cervesa artesana al nostre país, i la gastronomia de qualitat i la difusió de coneixement és un dels pilars transversals de les activitats que s’hi organitzen. En aquest cas, ens sumem a les cerveseres Lo Vilot i La Calavera per maridar dos productes amb orígens molt llunyans, però amb valors molt compartits.

Durant el maridatge tastarem 4 xocolates de Comerç Just elaborades amb ingredients de productors del Sud Global que han rebut finançament ètic d’Oikocredit, i les maridarem amb cerveses àcides molt variades de Lo Vilot i La Calavera.

Lo Vilot és una “Full circle Farm brewery” (granja cervesera de cicle integral) situada a Lleida (Almacelles) on cultiven el seu propi ordi i llúpol en cultiu ecològic, i elaboren diversos tipus de malta i cervesa amb aquests ingredients de Km0 i producció sostenible. També produeixen cerveses àcides de fermentació espontània amb els llevats naturals presents a la zona.

La Calavera és una cervesera cooperativa del Ripollès (Sant Joan de les Abadesses) amb la filosofia de mantenir en tot moment un producte de molta alta qualitat i prioritzar una producció més petita però alhora més cuidada. Ho fan curant tots els detalls, creant totes les situacions idònies, fent servir matèries primeres de primera qualitat, i especialitzant-se en cerveses àcides i en madurar-les dintre de bótes tot el temps que sigui necessari per aconseguir un resultat singular, diferent, únic i irrepetible. També han col·laborat amb el projecte cooperatiu gastronòmic La Barricona.

 

Data i hora: divendres 22 de març a les 18h.

Cost: 9€

Les entrades per l’activitat es poden adquirir a la mateixa pàgina web del BBF a partir del dilluns 4 de març. Per accedir al maridatge és necessari també tenir l’entrada general al BBF.

« Enrere