Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Oikocredit celebra la seva 48a Assemblea General Anual

Oikocredit celebra la seva 48a Assemblea General Anual

Asamblea-Anual-Oikocredit-2024.jpgdijous, 13 de de juny de 2024

El 7 de juny de 2024, Oikocredit va celebrar la seva Assemblea General Anual (AGA) a San José, Costa Rica, amb membres i altres persones que es van unir i van participar a través d'un sistema de videoconferència i votació electrònica.

Per a donar cabuda als membres que no van poder viatjar a Costa Rica, la AGA es va celebrar com una reunió híbrida amb participació presencial i virtual. La reunió va ser presidida per Arpita Pal Agrawal, membre del Consell de Supervisió d'Oikocredit, i va comptar amb la participació i el vot en línia d'aproximadament 60 representants dels membres de la cooperativa.

Assemblea-General-Oikocredit-2024-2

Durant la reunió, els membres van rebre informació actualitzada sobre les activitats i el rendiment financer d'Oikocredit en l'últim any. Els punts més destacats van ser:

• Informe del Consell d'Administració: Presentat per la Directora General Mirjam 't Lam, l'informe va cobrir els assoliments de la cooperativa, centrant-se en el panorama mundial, l'execució de l'estratègia, l'enquesta a clients finals i les principals xifres financeres.
• Comptes anuals i proposta de dividend: A càrrec de Gwen van Berne, Directora de Finances i Riscos, la presentació va incloure una visió detallada dels resultats financers del 2023, els canvis en els mètodes comptables i una proposta de repartiment de dividends del 0,5% per al 2023.
• Informe del Consell de Supervisió: la Cheryl Jackson, Presidenta del Consell de Supervisió, va oferir una visió de les activitats del Consell, seguida de l'informe del Comitè d'Auditoria, Risc i Compliment per part de la Charity Chanda Lumpa, membre del Consell de Supervisió i presidenta del Comitè.

Decisions clau i nomenaments

Les decisions clau votades van ser:

• Els membres van aprovar els comptes anuals per al 2023.
• Es va aprovar la proposta de dividends per al 2023.
• Es va confirmar el nomenament de l'auditor extern per al 2024.
• Es va aprovar la gestió dels Consells d'Administració i de Supervisió per a les seves activitats durant el 2023.

Els nomenaments i les eleccions van ser:

• Gaston Aussems va ser reelegit membre del Consell de Supervisió.
• Karen Tsang i Georg Schuermann van ser nomenats nous membres del Consell de Supervisió.
• Aglaë Hagg va ser nomenada de nou membre del Consell de Membres.
• El Dr. Jetti Oliver i la Michelle Lüchinger van ser nomenats membres del Consell de Membres.


Altres propostes aprovades a l’AGA van ser les següents modificacions dels Estatuts:

• Ampliació del mandat dels membres del Consell de Supervisió de tres a quatre anys;
• Adopció d'un sistema de votació alternatiu per a assignar més vots a les associacions de suport sobre la base de criteris específics amb la finalitat de reflectir millor el nombre d'inversors/es per associació de suport; i
• Modificacions de caràcter intern.

Assemblea-General-Oikocredit-2024-3


Compromís reconfirmat

La reunió es va desenvolupar amb bon ànim, encarnant els valors d'Oikocredit d'inversió sostenible i d'impacte.

La reunió va concloure amb una nota positiva en la qual els membres van reafirmar el seu compromís amb la missió d'Oikocredit d'inversió responsable i creació d'oportunitats per a les persones de baixos ingressos. El format híbrid va assegurar una participació inclusiva, reflectint la dedicació de la cooperativa a la seva base global de membres.

Per a més informació, consulta els documents oficials de l’Assemblea General Anual a la disposició de les organitzacions membre.

« Enrere