Participa a Oikocredit! Selecciona la regió on vius

Tancar la finestra
Sevilla Catalunya Euskadi

Què són les Associacions de Suport?

Les Associacions de Suport a Oikocredit són col·lectius de persones voluntàries constituïdes legalment en forma d'associacions sense ànim de lucre. Els socis i sòcies d'aquestes associacions duen a terme tasques de sensibilització i difusió de la missió d'Oikocredit i són una part molt important de l'organització. Les Associacions de Suport són sòcies directes de la cooperativa Oikocredit Internacional, i com a tals, representen en ella a tots els seus socis i sòcies de l'estat espanyol. Actualment existeixen 3 Associacions de Suport: Euskadi, Catalunya i Sevilla.

També existeix un grup de voluntariat actiu a Madrid (pots trobar més informació sobre aquest grup i les seves activitats a: www.madrid.oikocredit.es.)

Catalunya
Cerca

Sidian Bank, Aqua for All i Oikocredit llancen una línia de crèdit per donar suport a l'accés als serveis WASH a Kenya

Sidian Bank, Aqua for All i Oikocredit llancen una línia de crèdit per donar suport a l'accés als serveis WASH a Kenya

Logo Sidian Bank.pngdimecres, 26 de de juny de 2024

L'associació inverteix 7,4 milions d'euros en projectes d'aigua, sanejament i higiene amb èmfasi en la resiliència climàtica i la inclusió de gènere.

Oikocredit, Sidian Bank i Aqua for All han llançat la tercera fase de la seva associació per fer costat a les petites i mitjanes empreses i als proveïdors de serveis d'aigua a Kenya.

La Fase III de la col·laboració tripartita començarà al juny del 2024 i s'estendrà fins al maig del 2027. Aquesta iniciativa pretén catalitzar el finançament i proporcionar recursos essencials per a millorar els serveis d'aigua i sanejament a Kenya, centrant-se en els préstecs WASH (aigua, sanejament i higiene, per les seves sigles en anglès). El programa fa costat als proveïdors de serveis d'aigua a petita escala, a les llars i a les pimes relacionades amb el WASH, posant l'accent en les infraestructures resistents al clima i en les empreses propietat de dones. S'assignarà una subvenció d'assistència tècnica i basada en els resultats per un total de 207.000 EUR per a la formació del personal, l'adquisició de coneixements tècnics i l'activació del mercat. El projecte preveu el desemborsament de 480 préstecs, que arribaran a 3 milions de persones, amb un objectiu d'import de préstec de 7.407.407 EUR. A més, el programa té un fort enfocament de gènere i clima, amb l'objectiu d'assignar el 40% dels préstecs a empreses dirigides per dones i el 60% a pimes d'aigua, sanejament i higiene i proveïdores de serveis d'aigua.

El mecanisme proporcionarà solucions de finançament que s'ajustin als fluxos d'ingressos dels petits proveïdors d'aigua. Aquesta iniciativa alliberarà el potencial de creixement, eficiència i sostenibilitat del sector de l'aigua. En última instància, contribuirà a augmentar l'accés al subministrament d'aigua neta i fiable per a la majoria dels ciutadans kenians, en particular els que resideixen en zones periurbanes i rurals.

Llegeix aquí el comunicat de premsa en anglès.

« Enrere